Snoeien van uw beukenhaag

Na het planten van uw beukenhaag is het belangrijk om de haag, in de juiste periode én op de juiste manier, te snoeien.

In het voorjaar nadat u uw beukenhaag heeft aangeplant kunt u de uitstekende zijtakjes weg snoeien. Als de beuken nog niet de gewenste hoogte hebben bereikt hoeft u nog niets van de hoogte van uw beukenhaag af te snoeien.

Als de beuken al wel de gewenste hoogte hebben dan kunt u deze een klein beetje onder deze hoogte snoeien (enkel de topjes van de planten wegsnoeien) hierdoor zullen de beuken meer op de zijtakken gaan groeien (dan is de haag dus sneller dicht).

Het tweede jaar na aanplant gaat uw beukenhaag sneller groeien, u kunt dan uw haag het beste eind mei/begin juni een keer snoeien en dit in augustus /september nog een keer herhalen.

Als uw beukenhaag voldoende dicht is gegroeid moet u uw beukenhaag minimaal 1 keer per jaar snoeien, maar als u uw beukenhaag 2 keer per jaar snoeit heeft u wel een veel strakkere haag.

Het tweede voorjaar kunt u de haag in maart/april het beste een keer bemesten zodat de beukenhaag beter groeit, dit kunt u in juli nog een keer herhalen. (vb. gedroogde koemest). Let op dat u dit doet bij regenacht of bewolkt weer zodat de korrels snel oplossen, anders heeft u kans op verbranding van de stammetjes van de beuken.

Let op!

  • Niet na september snoeien in verband met indrogen van de takjes tijdens vorstperiodes in de winter.
  • Ook niet bij zonnig weer snoeien anders heeft u kans dat na het snoeien de bladeren verbranden: u kunt het beste snoeien bij bewolkt weer.

Succes met de werkzaamheden!

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033