Beukenhaag planten

De beste periode om uw beukenhaag te planten is van eind oktober tot eind mei, uitgezonderd vorstperiodes. Van half april tot eind mei leveren wij onze planten vanuit de koelcel (zolang de voorraad strekt). Omdat wij de beuken in de koelcel bewaren zijn ze in rust en kunnen dan nog veilig geplant worden. Let er wel op dat de wortels van de beukenhaag binnen korte tijd kunnen uitdrogen. Wij zorgen er altijd voor dat de wortels van de beuken goed verpakt zijn zodat ze tijdens het vervoer geen schade oplopen.

Plantadvies

Wanneer u uw beukenhaag of haagbeuk via ons koopt ontvangt u gratis een plantadvies. Hierin vindt u een duidelijke beschrijving van hoe u uw beukenhaag of haagbeuk moet planten.  Hierdoor weet u zeker dat uw nieuwe haag op de juiste manier geplant wordt en dat de kans op uitdrogen minimaal is. Wanneer u nog vragen heeft mag u ons altijd bellen voor advies.

Enkele/dubbele rij

Een beukenhaag of haagbeuk kan op twee manieren geplant worden, een enkele of een dubbele rij.

Enkele rij: Bijv. bij 5 planten per meter zet je de beuken 20 cm. uit elkaar. Bij de maten 40 - 60 en 60 - 80 zet u de planten wat dichter op elkaar.

Dubbele rij: Wilt u de haag snel dicht hebben dan kunt u kiezen voor een dubbele rij: u plant de planten in een w-vorm.

Als u de haag niet te breed wil hebben dan kunt u de rijen 10 cm van elkaar planten, wilt u gelijk een bredere haag dan kunt u de rijen 20 cm uit elkaar planten.

Hoe plant u uw beukenhaag?

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033