Bemesten

Wanneer u een goede en dichte haag in uw tuin wilt raden wij u aan om de beuken te bemesten. Bij het aanplanten komen de wortels van de beuk enige tijd  bloot te staan aan zon en wind. Hierdoor kan de beuk het na het verplanten zwaar hebben. Goede bemesting bij het planten kan de beuk helpen aan een goede start.

Mycorrhiza schimmels

De mycorrhiza schimmel kan de beuk helpen aan een goede groei. Van nature heeft de beuk deze schimmel op zijn wortels zitten. Doordat de mycorrhiza schimmel in en rond de wortels van de beuk groeit wordt het absorberend oppervlak van de wortels vele malen groter. De beuk kan hierdoor beter voeding uit de bodem halen en is daardoor ook beter bestand tegen droge perioden en vorst.

Vivimus universele bodemverbeteraar

Wij adviseren Vivimus universele bodemverbeteraar te gebruiken bij de aanplant van uw nieuwe haag. Het gebruik van deze bodemverbeteraar voorkomt de uitval bij nieuwe aanplant. In ons plantadvies kunt u terugvinden hoeveel bodemverbeteraar u het beste kunt gebruiken voor een optimaal resultaat. Wanneer u uw beukenhaag bij ons besteld kunnen wij u ook meteen de gevraagde hoeveelheid bodemverbeteraar leveren! Wij kunnen zakken grondverbeteraar meeleveren a €12,00 per zak (60 liter). De grondverbeteraar die wij leveren is Vivimus van DCM. Deze bevat de Mycorrhiza schimmel en meststoffen voor het eerste jaar.

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033